MOORD (1)

De Braziliaanse televisiester Guilherme de Padua is vorige week veroordeeld tot 19 jaar wegens moord op de actrice Daniela Peres. De rechtbank achtte bewezen dat De Padua in 1992 zijn toenmalige tegenspeelster in de populaire soapserie Cuerpo y Alma om het leven heeft gebracht. De Padua stak Peres achttien maal met een schaar, en liet haar vervolgens levenloos achter in een open veld in het zuidelijke deel van Rio de Janeiro.

Kort na de moord bekende De Padua. Maar sindsdien heeft hij zijn getuigenis meermalen herroepen, en heeft hij verschillende versies van het gebeurde gegeven.

Volgens de laatste versie bracht De Padua's ex-vrouw, van wie hij scheidde kort nadat hij achter de tralies verdween, de dodelijke steken toe. Zij zou jaloers zijn geweest omdat De Padua een verhouding had met Peres.

Hij voegde daaraan toe dat hij Peres wel te vriend had moeten houden, omdat haar moeder het script schreef voor de serie Cuerpo y Alma. De Padua, een 26-jarige ex-stripper, speelde in de serie de broeierige minnaar van de tiener Yasmin, een rol van Daniela Peres. Volgens aanwezigen zette De Padua gedurende de tumultueuze rechtszaak de beste acteursprestatie van zijn leven neer. Maar de rechter was nauwelijks onder de indruk. Hij noemde de acteur “een pervers, gewelddadig en lafhartig man”.