Kluivert: 'Ik ben toe aan volledig nieuwe start'

AMSTERDAM, 1 FEBR. Patrick Kluivert heeft geen voorcontract getekend bij AC Milan of welke andere club dan ook. Dat liet de vertrekkende Ajacied gisteren weten. Milan-voorzitter Berlusconi beweerde eerder 'Kluivert is van ons'. De reactie van Kluivert: “Dan zal hij me wel heel graag willen hebben, denk je niet?” Zijn voorkeur gaat wel uit naar een club in Italië of Spanje.

“Maar dat wil niet zeggen dat het geen Engelse club kan worden. Ik leg de aanbiedingen naast elkaar en zal binnenkort een beslissing nemen.”

Kluivert nam de definitieve beslissing om bij Ajax te vertrekken afgelopen week, na een laatste gesprek met penningmeester Arie van Os. Privéredenen gaven de doorslag. “Privé voel ik me niet meer lekker in Nederland”, aldus Kluivert. Hij veroorzaakte op 9 september 1995 een auto-ongeluk met dodelijke afloop. “Dat ongeval heeft een zeer belangrijke rol gespeeld. Onder deze omstandigheden is het moeilijk bij te tekenen. Ik voel me ook niet te jong om te vertrekken. Ik ben gewoon toe aan een volledig nieuwe start.”