Joods goud

De kop boven het artikel over het ontslag van Carlo Jagmetti 'Ambassadeur neemt ontslag om joods goud' (28 januari), is bijna even tendentieus als de opmerkingen die de Zwitserse ambassadeur in Washington noopten om zijn ontslag te nemen. De heer Jagmetti nam geen ontslag 'om joods goud' maar omdat uitgelekt was dat hij uitdrukkingen had gebruikt die in een beschaafd land sociaal en politiek volstrekt onaanvaardbaar zijn.

In een situatie waarin zijn regering en de banken in Zwitserland destijds een kwalijke rol hebben gespeeld, past deemoed naar buiten en een strategie van damage control naar binnen. Het echte nieuws was dat een ervaren Westers diplomaat zo vervreemd bleek van de Zeitgeist, dat hij zelfs vlak voor zijn pensioen zijn koffers moest pakken om de eer aan zichzelf te houden.

    • John Dunkelgrün
    • Lid B'Nai B'Rith
    • Loge Hollandia