Abortus (2)

Anil Ramdas stelt op 25 januari naar aanleiding van uitspraken van minister Borst over abortus van meisjes, dat het zou gaan om een kenmerk van “islamitische cultuur”, een “mannelijk chauvinisme in de islam”, een “islamitische preoccupatie met mannelijkheid”, die “de Westerse gelijkwaardigheid tussen man en vrouw” ontkent.

Ik daag de heer Ramdas uit om één orthodox islamitische godsdienstgeleerde te noemen die dit racistisch macho-standpunt verkondigt! Zelfs een beginnend student theologie die zijn tentamen islam voorbereidt, kan Ramdas al vertellen dat zijn bewering klinkklare onzin is. Feit is dat godsdienstgeleerden uit de vier islamitische rechtsscholen abortus ofwel radicaal afwijzen, of slechts toestaan op grond van strenge voorwaarden, zoals indien bij bevalling het leven van de vrouw in gevaar is, of in het geval van verkrachting.

    • Ron Haleber