KNP BT krijgt EIB-lening van 480 mln

KNP Leykam, de noodlijdende papierdochter van KNP BT, krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 223 miljoen ecu ofwel 480 miljoen gulden. Met dit bedrag financiert KNP Leykam de bouw van een papierfabriek in Oostenrijk (Grathorn). De fabriek, die deel uitmaakt van een al lopend investeringsprogramma van 1,2 miljard gulden, is al in aanbouw.

De nieuwe fabriek wordt de grootste produktie-installatie voor houtvrij gestreken papier ter wereld. KNP Leykam groeit hierdoor uit tot de grootste fabrikant in Europa. De fabriek krijgt een capaciteit van 470.000 ton per jaar. KNP Leykam is nu al goed voor een productie van 1,5 miljoen ton.

Het bedrijf ligt sinds september in de etalage. KNP BT wil zijn kleinste bedrijfsonderdeel, goed voor een omzet van 3,3 miljard gulden, aan een partner koppelen.