Straat bedreigt 'ontuchtpleger'

ARNHEM, 13 DEC. Inwoners van een straat in het Gelderse Velp zijn een handtekeningenactie begonnen tegen een 51-jarige straatgenoot, die verdacht wordt van ontucht met een minderjarige jongen. Ze willen dat de man niet terugkeert in de Beltjeshofstraat.

De handtekeningenactie is het voorlopig sluitstuk van maandenlang protest van de boze bewoners tegen de aanwezigheid van de man. Afgelopen weekeinde werd de auto van de man met een vuurwerkbom in brand gestoken. Verscheidene keren werden er ruiten van de woning ingegooid en werd de van ontucht verdachte man gemolesteerd. Het is de bewoners van de straat in Velp-zuid een doorn in het oog dat de man zijn huis openstelt voor minderjarige jongens. Volgens de bewoners laat hij hen ook pornobanden zien, maar een huiszoeking van de politie, afgelopen week, leverde wat dat betreft niets op. Andere klachten van de buurt zijn de geluidsoverlast die de man veroorzaakt en de rommel die er voor zijn woning ligt. De man werd vorige week maandag aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige jongen, nadat de laatste aangifte had gedaan bij de politie. De Velpenaar is eerder veroordeeld wegens ontucht, volgens de politie lang geleden. “Toen woonde hij in ieder geval nog niet op dit adres”, aldus een woordvoerder van de politie in Arnhem. In de loop van vandaag wordt de man voorgeleid om te bepalen of hij nog langer in voorarrest dient te blijven.

De man woont in een huurwoning van woonstichting Vesta, en heeft de stichting kenbaar gemaakt een andere woning te willen. Vesta zal een gesprek met de man hebben als hij vrijkomt, aldus een woordvoerder van de de woonstichting. “Het is voor alle partijen het beste dat de man de gemeente verlaat. Aangezien wij alleen maar woningen in de gemeente Rheden hebben, waartoe Velp behoort, zullen we contact zoeken met woningcorporaties in andere gemeenten om te bekijken of daar voor hem plaats is.”

Volgens de politiewoordvoerder zal extra worden gesurveilleerd.