Generaals tegen kernwapens

WASHINGTON, 5 NOV. Twee gepensioneerde Amerikaanse generaals die het bevel hebben gevoerd over nucleaire eenheden, hebben actie ondernomen om te komen tot uitbanning van kernwapens. Generaal George Lee Butler, voormalig bevelhebber van Amerikaanse nucleaire strijdkrachten, en de voormalige opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten in Europa generaal Andrew J.

Goodpaster, zeiden gisteren dat de VS en Rusland er samen voor moeten zorgen dat het aantal kernwapens op de wereld wordt verminderd “tot zeer lage niveaus”. Het uiteindelijke doel moet volgens hen de volledige uitbanning van kernwapens door alle landen zijn. Zestig vroegere generaals en admiraals uit de hele wereld zullen zich vandaag bij de verklaring van Butler en Goodpaster aansluiten. Onder hen is Aleksandr Lebed, de vroegere veiligheidsadviseur van de Russische president Jeltsin. (Reuter/AP)