Kroon verkoopt belang in Van der Moolen

Directeur Hans Kroon van Van der Moolen Holding, één van de grootste marktpartijen op de Amsterdamse effectenbeurs, heeft zijn belang in het bedrijf verkocht.

De verkoop van het aandelenpakket levert hem ruim 50 miljoen gulden op. Kroon, die in het voorjaar van 1997 aftreedt als president-directeur, had nog een belang van 16,5 procent in Van der Moolen. De stukken zijn gisteren voor prijzen variërend van 84 tot 89 gulden geplaatst bij drie niet nader omschreven financiële instellingen, waarvan de identiteit volgende week wordt onthuld. De transactie had plaats op een voor Kroon ideaal moment. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden fors gestegen, van 56,50 gulden begin dit jaar tot 91 gulden bij het slot gisteren. Andere grootaandeelhouders in Van der Moolen zijn HAL Investments (10 procent), ING (8,6 procent) en de NIB, A. Strating en beleggingsmaatschappij Tolsteeg, die alle 5 procent in handen hebben.