Kindermoord Brazilië

RIO DE JANEIRO, 30 NOV. Een rechtbank in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft donderdag een voormalige politiefunctionaris veroordeeld tot 261 jaar gevangenisstraf wegens achtvoudige moord. De man, Nelson Oliveiro dos Santos Cunha, heeft bekend dat hij drie jaar geleden acht straatkinderen heeft doodgeschoten. De zevenkoppige jury achtte hem tevens schuldig aan een poging tot moord op een politiefunctionaris na een verhoor van twintig uur.

Cunha, bekende zijn rol in het bloedbad enkele dagen voordat in april dit jaar het eerste proces begon tegen vijf mannen die waren beschuldigd van de moorden. Onder de Braziliaanse wet hoeft Cunha maximaal dertig jaar van zijn straf uit te zitten.

Cunha en zes andere mannen openden op 23 juli 1993 het vuur op naar schatting 70 straatkinderen die speelden of sliepen op de trappen van de Candelaria-kerk in Rio de Janeiro. Zij hadden daarvoor al twee andere kinderen vermoord. (Reuter)