ASSEPOESTER

De beroemdste teen van Groot-Brittannië is gekneusd. Sarah Ferguson, hertogin van York, heeft de teen gestoten die in 1992 door haar financieel adviseur, John Bryan, met de mond werd beroerd. Volgens sommige Britse kranten zou Bryan zelfs aan de teen hebben gesabbeld. Bryan zelf zegt nu in een boek van Allan Starkie, getiteld Fergie: Her Secret Life, dat hij slechts zou hebben gelikt.

Het incident werd bekend dankzij een fotograaf van een Britse tabloid, die dagen rondzwierf in de buurt van Fergie's vakantieverblijf in Zuid-Frankrijk, wachtend op die ene foto. Erger misschien nog dan het kussen van de teen, was het feit dat de hertogin op dat moment topless was. De affaire was de eerste in een reeks die uiteindelijk leidde tot Fergie's scheiding van prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth.

Sarah Ferguson zet, ondanks de blessure, de promotietour voor haar autobiografie My Story gewoon voort. In dat boek schrijft ze dat de foto altijd verkeerd is uitgelegd. Bryans gebaar zou volgens haar slechts een onderdeel zijn geweest van een 'Assepoester'-spelletje. Ze weidt verder niet uit over de regels van dat spel. Tijdens haar promotietoer onderhandelt Ferguson overigens met Amerikaanse tv-producenten over een talkshow, waarin zij nu eens niet vragen beantwoordt maar stelt.