Van Ommeren breidt uit in Zuid-Amerika

Van Ommeren heeft voor 34 miljoen gulden tankopslagbedrijven van Holland Chemical International (HCI) in Amsterdam gekocht. Het gaat om chemicaliënterminals in de Braziliaanse plaatsen Aratu en Santos van respectievelijk 41.500 kubieke en 50.300 kubieke meter en in het Chileense San Antonio van 20.000 kubieke meter.

Naast chemicaliën slaan de bedrijven ook dierlijke en plantaardige oliën en vetten op. Van Ommeren is optimistisch over de mogelijkheden in Zuid-Amerika. De groei en de privatisering van de chemische industrie daar bieden mogelijkheden voor verdere uitbreiding. Ook voor de opslag van olieprodukten biedt interessante perspectieven. De verwachte liberalisering van de oliemarkten in het gebied biedt kansen voor overneming van bestaande terminals, maar ook voor de bouw van nieuwe installaties.

De omvang van het internationale netwerk van tankopslagbedrijven van Van Ommeren groeit dit jaar door overnemingen met 1,35 miljoen kubieke meter, ofwel 10 procent. Van Ommeren behoort tot een van de drie grootste tankopslagbedrijven in de wereld. Daarnaast is het concern nog actief in de transportsector, zoals in de zee- en binnentankvaart. HCI werd twintig jaar geleden in Latijns-Amerika actief in de tankopslag. Het bedrijf voelt zich echter hoofdzakelijk een distributeur van chemische produkten.