Maastheater

Foto: ROTTERDAM - Zicht op de Willemsbrug, vanuit het Maastheater dat gisteravond de deuren opende. Het Maastheater gelegen aan De Boompjes, een combinatie van theater, discotheek en restaurant, is een ontwerp van architect Huber-Jan Henker.

Het is in het noordelijke landhoofd van de in de Tweede Wereldoorlog vernietigde Willemsbrug ingepast. Het landhoofd met brugwachtershuisjes uit 1926 is in oude staat hersteld. Bezoekers hebben vanuit het theater een uitzicht over, en soms ook in de Nieuwe Maas. Bij hoog water kan vier meter van het gebouw onder de waterspiegel komen te liggen. Het theater is waterdicht en extra verstevigd tegen de waterdruk. De kwaliteit van de vijftig millimeter dikke boogramen werd gisteren, bij de opening door loco-burgemeester Simons, beproefd met een waterkanonnade. In principe moeten de ramen zelfs bestand zijn tegen drijvende bomen. (Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel)