DSM-produktielijn polypropeen

Bij DSM-dochterbedrijf Specialty Compounds in Genk (België) heeft de Vlaamse minister van Leefmilieu en Tewerkstelling Kelchtermans gisteren een nieuwe produktielijn geopend voor de compundering van de kunststof polypropeen. Deze lijn, met een capaciteit van 25.000 ton per jaar, vergde een investering van 11 miljoen gulden. DSM zal op korte termijn nog eens 50 miljoen gulden investeren in verdere uitbreiding van de produktielokatie in Genk.

Compoundering is het mengen van kunststoffen met verschillende toevoegingen zoals kleurstoffen, vulstoffen, stabilisatoren en stoffen om de slagsterkte te vergroten. De compounds worden in een veelvoud van produkten toegepast: van computer-connectoren tot tuinmeubels. Ongeveer 70 procent van de DSM-compounds gaat naar de auto-industrie met als grootste toepassingen bumpers en dashboards.