De boze theepot (7)

Tegen het middaguur werd het ochtenddutje van de Boze Theepot verstoord door een rinkelende bel vlakbij z'n oor. Op z'n tenen was zijn bediende, de Russische Samovar, de studeerkamer binnengeslopen: 'Een feestlunch staat opgediend, Boze Theepot. Ik ben jarig.' De Boze Theepot draaide een halve slag op zijn bureaustoel en bromde: 'Eerst tekst en uitleg hoe je aan die zilveren tafelbel komt!'

Zuchtend volgde de Russische Samovar zijn baas naar de gedekte tafel. 'Hij lag in de kelder tussen de spullen van uw ex-vrouw,' antwoordde hij. De Boze Theepot verslikte zich in een donut en kreeg een hoestbui: 'Hoe weet jij dat ik getrouwd geweest ben?' 'De tafelbel lag naast een doos met liefdesbrieven,' biechtte de jarige op. 'Gefeliciteerd,' gromde de Boze Theepot. 'Voor jou gaat er wat zwaaien!'