115 banen weg bij DAF-Westerlo

DAF Trucks Vlaanderen zal de tijdelijke contracten van 115 werknemers in het Belgische Westerlo niet verlengen. De overeenkomsten lopen eind dit jaar af. De maatregel houdt verband met het terugbrengen van de produktie van vrachtwagens in Eindhoven, die in november plaatshad. In Westerlo (1250 werknemers) worden assen en cabines voor Eindhoven gemaakt.

Begin november bracht DAF het produktieniveau in Eindhoven terug van 80 tot ongeveer 65 wagens per dag, omdat de verkopen terugliepen. Dat kostte 80 uitzendkrachten en 40 werknmers met een tijdelijk contract hun baan. De produktiebeperking werkt nu ook door in België. In Eindhoven heeft DAF nu ruim 1.300 mensen in vaste dienst en 270 tijdelijke werknemers. In Westerlo zijn tegelijk met de opzegging van de 115 tijdelijke mensen de contracten van 78 anderen verlengd tot eind juli volgend jaar.