POTTED SHRIMP

Dit borrelhapje of voorgerecht kan bijna niet Engelser. Het is snel klaar en makkelijk te bewaren en daardoor ideaal voor de feestdagen.

Voor 8 personen:

350 gram boter

1 theelepel foelie

1 theelepel nootmuskaat

1/4 theelepel cayennepeper

2 theelepels zout

500 gram Hollandse garnalen

Doe 150 gram boter in een kleine, zware pan, zet op een laag vuur en laat langzaam smelten. Giet de gesmolten boter door een met keukenpapier beklede zeef in een kom en zet de geklaarde boter weg.

Doe de rest van de boter in een middelgrote zware pan en zet die op een matig vuur. Laat de boter smelten en schep er dan de foelie, nootmuskaat, cayennepeper en het zout door. Schep er vervolgens de garnalen door tot ze volledig met het botermengsel bedekt zijn. Schep het garnalen-botermengsel in 8 kleine bakjes of kommetjes. Dek af met een dunne laag, geklaarde boter. Dek de bakjes af met plastic folie en zet ze minstens 6 uur of een nacht in de koelkast.

Serveer de potted shrimp met warme witte toost als borrelhapje of als voorgerecht.

    • Kim Maclean