Museumplein

Iedereen mag natuurlijk de met gras en wat bomen opgesierde kaalslag tussen Rijksmuseum en Concertgebouw een 'plein' noemen, maar naamgeving alléén garandeert niet dat er ook werkelijk een plein ís (19 november).

Als zelfs de bestuurders van Amsterdam in de gaten hebben dat je op het genoemde gebied geen Italiaan moet afsturen, maar een Deense landschapsarchitect, kan ook het actiecomité 'Redt het Museumplein' tot het inzicht komen dat het iets wil redden dat er niet is.

Laat dus de uitbreiding van het Van Gogh Museum snel van start gaan, vóór de Japan Foundation z'n 37,5 miljoen gulden weer terugneemt.

Móói zal het 'Museumplein' nooit worden, daarvoor staat een stadsbestuur garant dat toestond dat Damrak, Rokin en Waagplein van armaturen werden voorzien, waarvoor ook de beheerders van de Efteling zich zouden schamen.

    • H.M. Bosch