Kluivert maakt begin met werkstraf

AMSTERDAM, 28 NOV. Ajacied Patrick Kluivert blijkt al enige maanden geleden begonnen te zijn met de werkstraf die de rechtbank hem dit jaar oplegde in verband met een dodelijke aanrijding. De dienstverlening die Kluivert verricht, bestaat uit onderhouds- en verzorgingswerk bij een project van een welzijnsinstelling. Kluivert heeft het hoger beroep tegen het vonnis ingetrokken.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde de Ajax-spits op 14 mei tot 240 uur dienstverlening, drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar en ontzegging van de rijbevoegdheid voor 18 maanden. Kluivert veroorzaakte op 9 september vorig jaar in Amsterdam-Noord een ongeval waarbij de Vlaardingse schouwburgdirecteur M. Putman de dood vond en diens vrouw ernstig gewond raakte.