Internatio koopt Duitse chemie-distributeur

Het Rotterdamse concern Internatio-Müller neemt de Duitse CBG Groep over. CBG is een distributeur van chemische producten met een sterke positie op de Duitse markt. Internatio was tot nu toe nauwelijks actief op de Duitse markt van chemische distributie.

CBG heeft naast werkmaatschappijen in een aantal andere landen in Duitsland een netwerk van acht vestigingen. Het bedrijf vertegenwoordigt meer dan zestig chemie-producenten. De CBG Groep is volgens Internatio “een toonaangevende distributeur” in Europa met een omzet van 200 miljoen gulden en 100 werknemers.

Door deze nieuwe acquisitie stijgt de omzet van Internatio-Müller op de markt van chemische distributie tot 700 miljoen per jaar. De overname past in de strategie van Internatio om de activiteiten op het gebied van de chemische distributie verder uit te bouwen.

Het Rotterdamse concern had tot nu toe al een voet aan de grond in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Portugal. Duitsland is echter in Europa het belangrijkste land op het gebied van de produktie en gebruik van chemische producten. Internatio ziet de overname dan ook als een belangrijke stap in het streven tot een brede Europes dekking te komen. Deze ontwikkeling speelt in op de wens van producenten om als gevolg van de zwaardere milieu-eisen te werken met minder distributeurs die echter wel een bredere marktdekking garanderen.