Heracles-Ajax

Ajax had de uitschakeling in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi aan zichzelf te wijten. De Amsterdammers kregen tegen Heracles minimaal zes open kansen.

Wooter zag een boogbal op de doellijn gekeerd, Kluivert schoot tegen de liggende keeper Beerthuizen op, Overmars miste voor een leeg doel, Gabrich schoot tegen de onderkant van de lat, Wooter struikelde op de doellijn over de bal, Kluivert schoot via de onderarm van Beerthuizen net naast. Aan de andere kant mocht Van der Sar van geluk spreken dat Smeets in vrije postitie naast kopte. Een paar minuten eerder was de Ajax-doelman kansloos na een diagonaal schot van Smeets. Trainer Van Gaal toonde zich na afloop pessimistisch over de overlevingskansen van zijn elftal in de Champions League. Ajax moet volgende week woensdag van Grasshoppers winnen om het huidige voetbalseizoen nog enige glans te kunnen geven. Van Gaal zal in Zürich moeten kiezen tussen acht halffitte basispelers of acht gezonde reserves die tegen Heracles schromelijk tekort schoten.