Sky Radio wordt voor de helft eigenaar Classic FM

HILVERSUM, 27 NOV. Sky Radio wordt voor de helft eigenaar van het commerciële klassieke radiostation Classic FM Nederland. Per 1 januari neemt Sky Radio voor 50 procent deel in de klassieke zender. Beide stations hebben dat gisteren bekendgemaakt. De deelname komt tot stand op verzoek van Classic FM Nederland dat de afgelopen twee jaar verliesgevend is geweest.

Sky Radio is het populairste commerciële station in Nederland en is in meerderheid eigendom van de mediagigant Rupert Murdoch. De van oorsprong Britse zender is reeds deelnemer in Radio 538, een muziekstation dat zich vooral richt op jongeren.

Volgens T. Lathouwers, directeur van Sky Radio, is het de bedoeling dat Classic FM Nederland een populairdere zender wordt dan het nu is. “De Vier Jaargetijden, Pavarotti, Careras, Domingo en Ravel”, zo geeft hij een idee van de muziek die het station ten gehore zal brengen.

Sky Radio heeft met de deelname in het klassieke station een bereik in alle leeftijdscategoriën. Het station zelf, zo blijkt uit onderzoek, wordt vooral beluisterd door mensen tussen de 20 en 49 jaar. Het klassieke station is gericht op 35 plussers terwijl Radio 538 zoals gezegd voor jongeren is. Classic FM Nederland, op dit moment gevestigd in Almere Haven, zal binnenkort naar het gebouw van Sky in Naarden verhuizen. Verder zal de zender de nieuwsbulletins van het ANP uitzenden.

(ANP)