Nieuwe regering Pakistan ontslaat veel ambtenaren

ISLAMABAD, 27 NOV. De nieuwe Pakistaanse interim-regering heeft besloten 40.000 ambtenaren te ontslaan. Op die manier wil de regering niet alleen ingrijpende besparingen realiseren, maar rekent ze ook af met de fel bekritiseerde 'vriendjes-politiek' van ex-premier Benazir Bhutto.

Bhutto werd begin deze maand aan de kant geschoven door president Farooq Leghari, onder andere omdat zij - en met name haar man, Asif Ali Zardari, die thans in gevangenschap verblijft - het overheidsapparaat en de openbare diensten zouden hebben volgestopt met bevriende relaties en familieleden. In de afgelopen drie jaar werden onder de regering-Bhutto naar schatting 200.000 mensen in overheidsdienst aangenomen. Behalve door ambtenaren te ontslaan, wil de nieuwe regering ook besparen door ministeries samen te voegen, het wagenpark van de overheid te verminderen en door telefoonaansluitingen op te zeggen. (AP)