Charter One trekt bod op Standard Federal in

De Amerikaanse bank Charter One heeft haar bod op de grote spaarbank Standard Federal ingetrokken. Charter One kwam met het bod nadat ABN Amro had bekendgemaakt met het bestuur van Standard Federal overeenstemming te hebben bereikt over een overneming. Charter One zegt “een fusie economisch onhaalbaar te achten”.

ABN Amro maakte vrijdag bekend Federal Standard te willen kopen voor 1,9 miljard dollar (3,2 miljard gulden). Federal Standard is met vierduizend werknemers de op drie na grootste bank in de staat Michigan. Charter One kwam met een tegenbod dat 47 mijoen dollar (80 miljoen gulden) hoger lag dan het Nederlandse bod. ABN Amro nam de bekendmaking voor kennisgeving aan. In de overeenkomst met het bestuur van Standard Federal zijn bepalingen opgenomen die voorkomen dat derden het bod simpel kunnen overtreffen, zo zei een woordvoerder van ABN Amro vanochtend. “Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat we werkelijk worden overboden.”