Afstoting meerderheid Bull

PARIJS, 27 NOV. Het belang van de Franse Staat in het computerconcern Bull neemt af tot minder dan 50 procent. Dat zal gebeuren via een kapitaalvergroting waaraan de Staat niet deelneemt, zo heeft het Franse ministerie van Industrie dinsdagavond bekendgemaakt.

De Franse regering heeft nu nog een rechtstreekse deelneming van 36 procent in Bull en een indirect belang van 17 procent via France Telecom. Vorig jaar kwam al een flink deel van de aandelen in particuliere handen. Het Japanse concern NEC en het Amerikaanse bedrijf Motorola hebben elk 17 procent. IPC uit Singapore en Dai Nippon Printing (Japan) bezitten elk 3,3 procent. Er worden ruim 1,4 miljoen nieuwe aandelen Bull uitgegeven. Volgens het ministerie van Industrie zal daardoor “ten minste 5 procent” van het aandelenkapitaal overgaan in particuliere handen. NEC, Motorola en France Telecom hebben al laten weten aandelen te kopen. Bull boekte vorig jaar voor het eerst sinds 1988 winst. Het nettoresultaat bedroeg 306 miljoen franc (100 miljoen gulden) tegen een verlies van 1,96 miljard franc in 1994. De omzet kwam uit op 26,66 miljard franc. (AFP)