Van der Giessen duikt in de rode cijfers

Scheepsbouwer Van der Giessen-De Noord duikt dit jaar in de rode cijfers als gevolg van tegenvallende resultaten op onderhanden orders en nagekomen lasten op een eerder opgeleverde opdracht. Verder nopen de huidige marktomstandigheden het bedrijf tot een voorziening voor “aansluitverliezen” voor volgend jaar.

Eerder voorspelde de scheepswerf nog een halvering van de winst van 1995, die toen uitkwam op 15,9 miljoen gulden. Die uitgesproken verwachting kan het bedrijf echter niet langer handhaven. Nieuwe orders blijven uit, waardoor het bedrijf uit Krimpen aan den IJssel na de zomer zonder werk komt te zitten. Er is nog geen zicht op nieuwe opdrachten.

“Het is bijzonder moeilijk om nieuwe orders te verwerven. Er is gewoon geen vraag.”, sombert financieel directeur F. Tronchet. “We wachten op betere tijden.” Ondanks de stagnerende orderinstroom denkt Tronchet niet dat de werkgelegenheid gevaar loopt. Bij het bedrijf zijn 500 mensen werkzaam.