Smaadklacht tegen Maastrichtse pleiter

MAASTRICHT, 26 NOV. De Maastrichtse advocaat M. Moszkowicz sr. heeft een klacht wegens smaad ingediend tegen zijn confrère, tevens overbuurman en oud-stagiair Th. Hiddema. De klacht is zowel gedeponeerd bij justitie als bij de deken van de orde van advocaten.

Hiddema heeft de afgelopen weken bij diverse gelegenheden beweerd dat zijn cliënte Astrid van B., vriendin van de hoofdverdachte van 'de Bende van Venlo', door Moszkowicz is aangezet tot valse beschuldigingen aan zijn adres. De vrouw werd dit jaar in hoger beroep vrijgesproken van medeplichtigheid aan moord. Die vrijspraak had zij te danken aan de inhoud van het dagboek dat zij in de gevangenis had geschreven en dat pas na het proces voor de rechtbank in Roermond in handen van justitie kwam. In oktober beweerde zij plotseling dat zij het dagboek had vervalst op verzoek van Hiddema, die pas na het proces in Roermond haar advocaat was geworden. Als zij door die beschuldiging in moeilijkheden kwam, zou zij een beroep kunnen doen op Moszkowicz, beweerde zij. Zij trok die beschuldigingen in nadat Hiddema haar eraan had herinnerd dat hij pas een maand na het uitlekken van het dagboek haar raadsman was geworden.

Volgens Hiddema is het duidelijk dat Moszkowicz haar tot de beschuldigingen heeft aangezet om een revisie van het proces tegen 'de Bende van Venlo' af te dwingen.