Rentree Zandstra in Heerenveen

HEERENVEEN, 26 NOV. Falko Zandstra is geselecteerd voor de 1.500 meter, komend weekeinde tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De schaatser, voor dit seizoen uit de kernploeg gezet, mocht afgelopen weekeinde niet starten in Berlijn bij de eerste wereldbekerwedstrijd.

Bondscoach Henk Gemser zal Zandstra zaterdag coachen. De hernieuwde samenwerking van het tweetal, tussen wie het niet al te best botert, is een gevolg van een gesprek tussen de schaatser, topsportcoördinator Ab Krook en voorzitter Henk Hannessen van de sectie langebaan, vorige week.

Bij de vrouwen keert Annamarie Thomas in Heerenveen terug op het ijs. Ze miste vorige week de seizoensopening bij de IJssel Cup wegens rugklachten en kampte vervolgens met gezichtsveldstoornissen die haar de eerste wereldbekerwedstrijd in Berlijn kostten.