Krajicek weer tegen Washington

MUNCHEN, 26 NOV. Richard Krajicek speelt op dinsdag 3 december in de eerste ronde van de Grand Slam Cup tegen de Amerikaan MaliVai Washington. De twee tennissers ontmoetten elkaar afgelopen zomer voor het laatst in de finale van Wimbledon. Krajicek won die ontmoeting.

Bij winst stuit Krajicek in München vermoedelijk op wereldkampioen Pete Sampras, die in de eerste ronde gekoppeld werd aan de Zwitser Marc Rosset. Het toernooi voor de zestien spelers die in de vier grand-slamtoernooien het beste hebben gepresteerd, wordt dit jaar voor het laatst in december gehouden. In 1997 heeft de achtste editie in september plaats, twee weken na de US Open.

Krajicek sluit zijn tennisjaar als zevende van de wereld af. De hoogste eindejaarsklassering uit zijn achtjarige loopbaan als prof. De Wimbledon-kampioen begon 1996 als elfde. Door zijn halve-finaleplaats bij het wereldkampioenschap in Hannover verruilde Krajicek van plaats met Andre Agassi.

De top tien bleef verder ongewijzigd met Sampras, Chang en Kafelnikov als de eerste drie. Becker handhaafde zich op de zesde plaats. Jan Siemerink sloot het jaar af als vijftiende, de beste klassering uit zijn loopbaan. (ANP)