Geen akkoord Duits ziektegeld

DÜSSELDORF, 26 NOV. De Duitse vakbond IG Metall en de werkgevers in de metaalsector zijn er weer niet in geslaagd elkaar te vinden in het conflict over de doorbetaling van het ziektegeld.

In regionale besprekingen in Noordrijn-Westfalen gingen de partijen na negentien uur zonder resultaat uit elkaar. Volgens Harald Schartau, die namens IG Metall de besprekingen leidde, was dit de laatste poging van de bond om via een totaal CAO-pakket overeenstemming te bereiken. Hij sluit niet uit dat er vanaf eind januari in de Duitse metaal gestaakt wordt. Eerder mislukte overleg op centraal niveau, waarna de besprekingen regionaal werden voortgezet. Overleg in Baden-Württemberg mislukte ook. Namens de werkgevers verklaarde Martin Kannegieser dat “het model nog niet goed gerijpt is” en dat er “een of twee weeffouten zijn waaraan de wereld zeker niet ten onder zal gaan”. (DPA)