Concurrentie voor ABN Amro bij bod op spaarbank VS

ABN Amro heeft concurrentie gekregen bij de beoogde overname van de Amerikaanse spaarbank Standard Federal. Charter One, een middelgrote bank uit de staat Ohio, heeft een tegenbod gedaan dat hoger is dan dat van ABN Amro. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde vandaag het tegenbod.

De bank ziet echter geen reden om in paniek te raken. Vrijdag maakte ABN Amro bekend Standard Federal te willen kopen voor 1,9 miljard dollar, ofwel 3,3 miljard gulden. ABN Amro weet zich verzekerd van de steun van het bestuur van Standard Federal. Het bestuur heeft na een lange zoektocht voor de Nederlandse bank gekozen. Standard Federal is met 4000 werknemers de op drie na grootste bank in de staat Michigan. Het tegenbod van Charter One komt circa 47 miljoen dollar (80 miljoen gulden) hoger uit.

In de overeenkomst met het bestuur van Standard Federal zijn bepalingen opgenomen die voorkomen dat het bod van ABN Amro simpel kan worden overtroffen. “Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat we werkelijk overboden worden”, aldus de woordvoerder.