Wolters Kluwer breidt medische uitgaven uit

Wolters Kluwer wordt zo goed als zeker de nieuwe eigenaar van de Nieuw-Zeelandse uitgever Adis International. Adis, gevestigd in Auckland, richt zich op het vakgebied farmacie en ziektebehandeling. De nieuwe aanwinst telt 370 werknemers die jaarlijks een omzet genereren van ongeveer 85 miljoen gulden.

Bekende uitgaven van Adis zijn onder meer de tijdschriften Drugs, Clinical Pharmacokinetics en Pharmaco Economics, de nieuwsbrief InPharma en de medicijnendatabank LMS. Het bedrijf is actief in tien landen vanwaar uit de produkten over de gehele wereld worden verkocht. De voorgenomen overname past in de strategie van Wolters Kluwer om de positie in het medische uitgeven mondiaal te versterken en betekent tevens een aanzienlijke uitbreiding van de belangen in de regio rondom de Stille Oceaan.