Voetbal Spanje

In de Spaanse competitie was een hoofdrol weggelegd voor Seedorf. De twintigjarige Amsterdammer speelde een indrukwekkende partij met Real Madrid tegen Valencia.

De Kroaat Suker scoorde drie keer voor Real, dat gisteravond de koppositie overnam van Barcelona. De club van trainer Robson verloor zaterdag met 2-1 bij Athletic de Bilbao. Abelardo scoorde voor Barcelona. Mari en Guerrero bogen de achterstand om. Ronaldo kopte vlak voor tijd op de lat voor Barcelona.

Real dankte zijn fraaie zege aan de buitenlandse spelers. De Duitse doelman Illgner, de Argentijnse verdediger Redondo, Seedorf en Suker waren de uitblinkers in Madrid, waar 115.000 toeschouwers prachtig voetbal kregen voorgeschoteld. Valencia verloor met 4-2 en mocht blij zijn dat de score niet hoger uitviel. Seedorf onderscheidde zich op het middenveld met subtiele passjes. Hij was direct betrokken bij alle goals van Suker. Vooral de derde treffer werd schitterend ingeleid door Seedorf. Hij gaf een geniale hakbal aan Raul, wiens voorzet bij de tweede paal door Suker werd ingetikt.