Unisource koopt Frans belang van Siris in

Unisource, een Europees telecombedrijf waar ook de PTT in zit, koopt het Franse CGE uit waarmee het samen de onderneming Siris vormde. Reden is dat het Franse water- en telefoniebedrijf gaat samenwerken met British Telecom en daardoor concurrent wordt van Unisource.

CGE had een belang van 50,01 procent in Siris, Unisource de rest van de aandelen. Unisource maakt nu gebruik van haar mogelijkheid het CGE-belang over te nemen. De prijs waarvoor dat gebeurt, is geheim. Siris is vorig jaar opgericht als joint-venture van beide ondernemingen om zich in Frankrijk te richten op telecom-dienstverlening aan de daar gevestigde grote, multinationale ondernemingen. CGE ging medio dit jaar echter ook de samenwerking aan met British Telecom om in de gezamenlijke onderneming Cegetel de Franse markt voor mobiele telefonie te bewerken.