Provincieclub Vicenza nieuwe leider in Serie A

ROTTERDAM, 25 NOV. De Italiaanse provincieclub Vicenza heeft zeer verrassend de leiding genomen in de Serie A. Na de 2-0 zege op hekkensluiter Reggiana en het 1-1 gelijkspel van Inter tegen stadgenoot Milan heeft Vicenza een punt voorsprong ranglijst op de concurrentie. Vicenza dankte de zege aan twee treffers van Ambrosetti.

Vicenza was in 1963 gedeeld koploper in de hoogste divisie. De ongedeelde leiderspositie heeft de bescheiden club nog nooit ingenomen. “De titel is voor ons geen serieus doel”, sprak manager Guidolin van Vicenza na de triomf. “Maar we gaan wel lekker genieten van dit geweldige feit.”

Bij de beladen derby in Milaan werden de messen als vanouds geslepen. Het dramatisch slechte veld in San Siro was de oorzaak van het tegenvallende veldspel. In plaats van oogstrelende acties van de aanvallers zagen de 80.000 toeschouwers voornamelijk onbesuisde acties van de verdedigers. Roberto Baggio scoorde voor Milan. De Fransman Djorkaeff zorgde uit een strafschop voor de gelijkmaker van Inter.

Bologna is de tweede verrassing in de sterkste competitie ter wereld. De club uit de oude Italiaanse universiteitsstad won met 3-1 van Atalanta. Europees kampioen Juventus kwam dit weekeinde niet in actie. De Turijnen spelen morgen om de wereldbeker in Tokio tegen het Argentijnse River Plate.