'Positief advies over koop Fokker'

SCHIPHOL, 25 NOV. Het door de Zuidkoreaanse regering te hulp geroepen adviesbureau Bain & Co heeft volgens een zegsman een positief advies uitgebracht over de koop van Fokker door het Zuidkoreaanse concern Samsung.

De curatoren verwachten dat de Zuidkoreaanse regering deze week een beslissing neemt. Maar zeker is dit niet. Dat laatste is ook de indruk van Economische Zaken. “Er is geen helderheid over wanneer de Koreaanse overheid een besluit neemt”, verklaarde een woordvoerder van minister Wijers van Economische Zaken vanochtend.

Ondanks de flinke vertraging die de onderhandelingen over de overname hebben opgelopen, zijn de toeleveranciers van Fokker tot nu toe nog steeds niet afgehaakt. “Er zijn nog voortdurend gesprekken gaande. Als de toeleveranciers gestopt waren, dan was er wel een bericht van de curatoren verschenen”, aldus een woordvoerder.

De Noordierse vleugelbouwer Shorts is aan de bouw van de laatste twee vleugels voor een Fokker 50 bezig. Die zijn volgende week afgebouwd.