P&O voert veerdiensten over Het Kanaal op

De Britse rederij P&O voert het aantal veerdiensten over Het Kanaal rigoreus op na de brand in de spoortunnel onder Het Kanaal. De capaciteit is inmiddels met 50 procent vergroot, van veertig naar zestig dagelijkse afvaarten.

P&O zag het aantal passagiers meteen na de tunnelbrand vorige week maandag het aantal passagiers met meer dan 50 procent oplopen. Volgens algemeen directeur Russ Peters maakt het incident “duidelijk dat het behoud van een sterke ferrymaatschappij noodzakelijk is om altijd een alternatief voor de tunnel te bieden.”

P&O European Ferries zal de extra hoge frequentie op de route Calais-Dover handhaven zolang de huidige situatie voortduurt. De maatschappij vervoert jaarlijks ongeveer negen miljoen passagiers. De moordende prijsconcurrentie van Eurotunnel, met 40 procent sinds enige tijd marktleider op de veruit drukste Kanaalverbinding, dwong de Britten vorige maand tot een bundeling van de diensten met het Zweedse bedrijf Stena Line.