Musea New York krijgen 32 kunstwerken

NEW YORK, 25 NOV. Het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art (Moma), beide in New York, hebben vorige week een schenking gekregen van 32 kunstwerken uit het bezit van wijlen Florene May Schoenborn, erfgename van het Amerikaanse warenhuisconcern May Department Stores.

Mevrouw Schoenborn, een van de bestuursleden van het Moma, overleed vorig jaar op 92-jarige leeftijd. Het gaat om schilderijen en sculpturen van onder anderen Picasso, Brancusi, Bonnard en Braque. “Tezamen vormen ze een fantastisch cadeau voor de stad New York”, aldus Philippe de Montebello, directeur van het Metropolitan Museum, “dat een indrukwekkend overzicht geeft van een belangrijke, kunsthistorische periode. Dit is een verbetering van het niveau en de kwaliteit van de collectie moderne kunst in de stad.” Achttien werken gaan naar het Metropolitan en veertien naar het Moma. (AP)