Levensmiddelenfabriek Ahold schrapt 24 banen

De levensmiddelenfabriek van Ahold in Zaandam, Marvelo, gaat reorganiseren om goedkoper en flexibeler te kunnen werken. Door de kostenbesparingsoperatie moeten 24 mensen naar een andere baan omzien.

Marvelo, die vooral voor supermarktketen Albert Heijn produceert, ondersteunt de zoektocht naar een andere werkplek. Een groot deel kan waarschijnlijk intern herplaatst worden, zo meldt het bedrijfsblad Ahold Flitsen.

Marvelo is de grote levensmiddelenfabriek van Ahold. Het is de fabrikant van koffie, thee, broodpasta's en pinda's. Ook wordt er wijn gebotteld. De reorganisatie is voor de zomervakantie van volgend jaar afgerond. Marvelo is niet de enige fabriek binnen het Ahold-concern die reorganiseert. Ook vleesverwerker Meester in Wijhe heeft een kostenbesparingsoperatie doorgevoerd. Niet alle werknemers van het bedrijf kunnen wennen aan de nieuwe werkwijze, zo blijkt uit het bedrijfsblad. Een grote groep oudere werknemers kan de verandering niet bijbenen.

Ook bij dieetvleeswarenproducent Nistria uit Moergestel heeft Ahold vorig jaar ingegrepen. De afzet daalde na het stoppen met de produktie van verliesgevende produkten. Het bedrijfsresultaat was in 1995 licht negatief. De produktiebedrijven van Ahold behaalden in het afgelopen boekjaar een gezamenlijke omzet van 577 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat licht daalde door druk op de prijzen. De in België gevestigde kant- en klare maaltijdenfabrikant Vaco is onlangs door Ahold verkocht.