Jevremovic wint prijs beste animatiefilm

UTRECHT, 25 NOV. De film Wind der stiller wird van Vuk Jevremovic (Duitsland, 1995) heeft de Grand Prix gewonnen van het Holland Animation Festival 1996.

De Grand Prix, een object van Joost Swarte, is de prijs voor de beste animatiefilm uit alle categorieën. In vier categorieën werd een film onderscheiden met een Gouden Peg Bar, een animatie-instrument. De prijzen zijn zondag uitgereikt, op de slotavond van het zesde animatiefestival in filmtheater 't Hoogt in Utrecht. De prijs voor de beste commercial ging naar Russian Sugar: Tea Party van Yury Norshtein (Rusland, 1995). When Life Departs van Karsten Kiilerich (Denemarken, 1996) werd onderscheiden in de categorie voorlichtingsfilms. De jury koos European Music Awards van Eric Coignoux (Frankrijk, 1996) als beste film- en televisieleader, Buttmeat van Run Wrake (Engeland, 1996) kreeg van haar de Gouden Peg Bar voor de beste videoclip. (ANP)