Homo's België bedreigd

BRUSSEL, 25 NOV. De beschuldiging tegen Belgische ministers van seksuele betrekkingen met minderjarigen dreigt de emancipatie van homoseksuelen te bemoeilijken. De voorzitter van de Waalse christen-democraten, Nothomb, heeft gisteren gezegd dat homoseksuele ministers terughoudend moeten zijn met het tonen van hun seksuele geaardheid.

“Ik heb problemen met iemand die een apologie over homoseksualiteit afsteekt”, zei hij in een televisiedebat. “Men kan niet tegelijkertijd de principes van de partij verdedigen en strijd voeren voor iets dat daar haaks op staat.”

De Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Huisartsen heeft gewaarschuwd voor het over één kam scheren van pedofilie, pedoseksualiteit, kindermishandeling en doodslag van kinderen en daar ook nog eens homoseksualiteit aan toe te voegen, zoals gebeurt sinds het bekend worden in augustus van het ontvoeren en vermoorden van kinderen door de bende van Marc Dutroux. Volgens de artsen bemoeilijkt de begripsverwarring de hulpverlening aan mensen die willen praten over hun pedofilie.