Geklungel rondom basketbal

Basketbalclub Den Helder is woedend, Drenthe ook. Den Helder is kwaad op de bond die een wedstrijd ondanks de toezegging van niet, toch liet doorgaan.

De club speelde daarom geen competitiewedstrijd in Assen en miste twee punten. Drenthe moest een paar honderd toeschouwers naar huis sturen. Beide clubs voelen zich gedupeerd. Den Helder spant een procedure aan tegen de bond. Drenthe tegen Den Helder en voor de zekerheid ook maar tegen de bond. Voorzitter van Drenthe J. Hartog vraagt zich ernstig af hoe het verder moet met het basketbal: “Dit is geklungel.”

Wat is er mis gegaan?

Heel veel. Op 30 augustus kregen wij van de bond te horen dat de wedstrijd 'bij voorkeur' op zaterdagavond de 23ste moest worden gespeeld in verband met een interland van Oranje. Geen probleem dachten wij. Tot we donderdag, twee dagen voor de wedstrijd, opeens te horen krijgen dat de wedstrijd is afgelast. Dat had Den Helder, dat die avond niet wilde spelen, met de bond geregeld. Wij wisten van niets. En we hadden alles al georganiseerd!

En toen?

Toen hebben we met een kort geding gedreigd. De deurwaarder stond al bij de bond op de stoep toen ze toch maar toegaven dat we gelijk hadden. Ze zeiden er wel bij dat de kans klein was dat Den Helder zou komen, want die wilden nog steeds niet spelen. We twijfelden pas echt toen Den Helder ook tegen ons zei dat die kans bestond en dat “ze de hernomen beslissing van de bond tot op de bodem zouden uitvechten”. Maar ja, wat doe je? Stel je voor dat ze toch zouden komen. Wij werden geacht het duel te organiseren.

Ze kwamen niet?

Nee, Den Helder prentendeert af en toe topsport te bedrijven, maar dit is geklungel. We hebben iedereen een consumptie aangeboden en voor vijftien geïnteresseerden een oefenwedstijd gespeeld. Het is natuurlijk een enorme giller, zoiets.

Waar ligt het probleem?

Het is een historisch probleem tussen de bond en Den Helder. Wij hebben hier niets mee te maken. Wat er mis was met die zaterdagavond is ons niet duidelijk. In de wandelgangen wordt wel gezegd dat het team met veel geblesseerden kampt. Maar ja, dat probleem zouden ze natuurlijk ook op zondag gehad hebben.