Bloemendaal lijdt nederlaag

ROTTERDAM, 25 NOV. Bloemendaal heeft gisteren een verrassende nederlaag geleden in de nationale hockeycompetitie. Op de elfde speeldag van de hoofdklasse verloor de vice-landskampioen op eigen veld met 6-2 van Oranje Zwart. Aanvaller Stiens maakte drie doelpunten voor de bezoekers uit Eindhoven. Oranje Zwart bezet nu samen met Bloemendaal de vierde plaats. Beide hebben drie punten achterstand op de nummer drie Den Bosch, dat gisteren voor eigen publiek met 5-2 won van HDM.

Koploper Amsterdam won met 7-2 van en in Groningen. Topscorer Van den Honert scoorde vier keer voor de ongeslagen ploeg van coach Holtman. De oud-international voerde zijn seizoentotaal daarmee op tot negentien treffers. Groningen-doelman Diekstra is na elf duels met 53 tegendoelpunten de meest gepasseerde doelman van de hoofdklasse.

Kampong verloor gisteren op eigen terrein met 2-1 van Tilburg. In de laatste minuut stelde Von Burg de zege veilig voor de Brabanders in het degradatieduel. Door de nederlaag zakte Kampong naar de tiende plaats op de ranglijst. Tilburg klom naar de negende plaats.

In de vrouwencompetitie toonde Amsterdam zich de sterkste in de topper tegen Kampong, de nummer twee van de ranglijst. De koploper won met 3-2 van de vice-landskampioen uit Utrecht. Middenveldster Lawrence maakte in de slotfase het winnende doelpunt. Kampong-doelvrouw De Heij, sinds het afscheid van Toxopeus eerste keus bij de Nederlandse ploeg, verkeek zich op de inzet van de aanvoerster van Nieuw-Zeeland.

Opvallend was verder de 2-1 overwinning van degradatiekandidaat Bloemendaal op nummer drie Den Bosch. Topscorer De Goede benutte twee strafcorners voor de ploeg van coach Diepeveen. International Donners scoorde tegen.