Beursgang Beter Bed over 2 weken

AMSTERDAM, 25 NOV. Beter Bed, een Nederlands bedrijf dat bedden produceert en via eigen winkels verkoopt, krijgt over twee weken een officiële notering op de Amsterdamse effectenbeurs. De aandelen van het bedrijf krijgen een koers die tusen 25 en 28 gulden ligt, zo heeft ABN Amro Rothschild, de bank die de beursintroductie leidt, vanmiddag bekendgemaakt.

Beter Bed had enkele maanden geleden al aangegeven beursplannen te hebben, maar hield toen over het tijdstip een slag om de arm. In totaal zullen iets meer dan 4 miljoen aandelen worden geplaatst. De bestaande aandeelhouders (ABN Amro, participatiemaatschappij CVC, het management en de oprichters M. en P. Diks) verkopen iets meer dan 3,6 miljoen stukken, 61 procent van de uitstaande aandelen.

Beter Bed verkoopt ook maximaal 400.000 nieuwe aandelen voor de financiering van verdere groei. De gebroeders Diks houden, afhankelijk van de animo, een participatie van 25 tot 34 procent in het bedrijf. De inschrijving op de effecten sluit woensdag 4 december, en de dag daarop wordt de definitieve introductieprijs bekend gemaakt en is tevens de eerste notering op de Amsterdamse effectenbeurs.