Algerije

ALGIERS, 25 NOV. Enkele honderden inwoners van Baraki, een volkswijk in het zuiden van Algiers, hebben gisteren de dood gevierd van vier moslim-extremisten, die voor talrijke moorden verantwoordelijk waren gesteld. Dat melden twee Algerijnse kranten.

De vier waren gedood tijdens een actie van de veiligheidsdiensten met steun van 'patriotten', leden van zelfverdedigingsgroepen. Deze operatie volgde op de dood van 16 burgers in het aan Baraki grenzende Bentalha, die volgens de krant Liberté in de nacht van vrijdag op zaterdag werden afgeslacht. De moordpartij, die niet eerder was bekendgemaakt, bracht het aantal burgers dat sinds het begin van de maand bij aan moslim-extremisten toegeschreven moorden is gedood op 147.

De veiligheidsdiensten stelden de lijken van de vier extremisten voor het politiebureau van Baraki ten toon, te midden van kreten van vreugde van de bevolking. Een foto in Liberté toont inwoners die het overwinningsteken maken, terwijl ze een portret van een slachtoffer omhoog houden. Onder deze inwoners was een oude vrouw, wier echtgenoot en zes zoons negen maanden geleden waren vermoord. (AFP)

    • Michael Stein