Wereldvoetbalbond schorst Regi Blinker

ROTTERDAM, 23 NOV. De FIFA heeft Regi Blinker een zogenoemde wereldwijde schorsing opgelegd. Dat betekent dat hij als speler van Sheffield Wednesday voorlopig niet in actie zal komen.

De oud-Feyenoorder wordt beschuldigd van het tekenen van twee contracten. Kort voor hij een verbintenis met Sheffield onderschreef, zou hij dat al hebben gedaan bij Udinese in Italië. Enkele dagen geleden al riep de UEFA een ban voor Europese competities uit over Blinker. Dat was minder problematisch, aangezien Sheffield niet internationaal speelt. Voor vrijdag dient Blinker zich bij de FIFA te verantwoorden. De Engelse voetbalbond heeft erop aangedrongen de straf op te schorten, tot er meer duidelijkheid is.

Sheffield voelt zich zwaar te kort gedaan. “Wij hebben een correcte deal gesloten met de speler en Feyenoord. Verder weten we van niets. De club heeft niets fout gedaan maar wordt zwaar gedupeerd door de maatregel van de FIFA”, zei secretaris Mackerell van Sheffield.

Blinkers zaakwaarnemer Rob Jansen heeft de hulp van advocaat mr. H. Knijff ingeroepen. De raadsman is zeer verbaasd over de door Udinese gelanceerde actie. “Het is onbegrijpelijk dat de club pas nu reageert. Van maart weten ze dat Blinker bij Sheffield heeft getekend.” Volgens Knijff heeft Blinker bij Udinese wel “iets” getekend. “Maar hij is er altijd vanuit gegaan dat het niet om een definitieve verbintenis ging.” Knijff zegt dat Blinker destijds tijdens de onderhandelingen in Italië geen deskundige hulp bij de hand had. “Jansen zat toen niet aan de tafel.”

“Ik wil er niet te veel over zeggen, ik word namelijk al helemaal scheel gebeld”, zei Blinker gisteravond. “Het is wel een klap. Ik ben er niet blij mee.” Maandag speelde Blinker tegen Nottingham Forrest zijn laatste wedstrijd. Sheffield won dat duel met 2-0.