Verondersteld lid RAF meldt zich

KARLSRUHE, 23 NOV. De Duitse justitie heeft gisteren het arrestatiebevel tegen het veronderstelde RAF-lid Christoph Seidler opgeheven.

Seidler had zich gisteren vrijwillig bij justitie in Karlsruhe gemeld. Deze liet hem na een urenlang verhoor vrij. Seidler gold tot nog toe als de belangrijkste verdachte van de moord op de Duitse bankier Alfred Herrhausen in 1989. De Duitse onderzoeksrechter beschouwt Seidler niet langer als hoofdverdachte. Wel gaat het onderzoek naar zijn mogelijke rol in de moord op Herrhausen door. Seidler bestreed begin deze maand in een interview met het weekblad Der Spiegel dat hij iets te maken heeft gehad met de moord op Herrhausen, president-directeur van de Deutsche Bank, die om het leven kwam toen een bom onder zijn auto ontplofte. (Reuter)