Politiechef moet weg na anonieme brief

WINSCHOTEN, 23 NOV. Politiechef G. ten Have van de basiseenheid Winschoten wordt overgeplaatst na het schrijven van een anonieme brief aan zijn districtschef E. Dekker.

Hij vroeg in de brief maatregelen te nemen tegen Dekkers “te frivool geklede secretaresse”. Dekkers secretaresse kreeg de brief zelf het eerst onder ogen. Ten Have ondertekende de brief met “een degelijke kerkganger”, daarmee doelend op de Groningse korpschef J. Veenstra.

De Groningse burgemeester en korpsbeheerder H. Ouwerkerk besloot hierop Ten Have over te plaatsen. Ten Have bekende de brief als 'grap' te hebben geschreven. Volgens Ouwerkerk heeft de brief geen niveau. “Tsjonge, dat ik me met zoiets bezig moet houden.” Bij de politie in Oost-Groningen botert het al langer niet tussen het leidinggevend personeel. De vijf politiechefs moesten een jaar geleden nog met elkaar twee dagen in therapie wegens de verziekte verhoudingen.