Opinie

    • Youp van ’t Hek

Majesteit

Veel dank voor Uw schitterende schrijven. Wat een hartstochtelijke boosheid. Wat een bont-en-blauwe woorden en wat een lef om dit allemaal aan mij toe te vertrouwen.

None

U gaat verder dan ooit en U bent daardoor nog meer in mijn achting gestegen. Hebben jullie thuis ook zo gelachen om die KNVB-vergadering? Bij ons was het dweilen. Wat een prachtige proletenkermis. Bij dat soort bijeenkomsten moet U naar het parkeerterrein kijken en weet U genoeg. Uitsluitend pooierbakken. Weet U hoe wij de hernia van Jos Staatsen noemen? Terugklachten.

Een vriend van mij werkt bij de KNVB en kreeg opdracht om de problemen, die door alle geldhonger zijn ontstaan, zo snel mogelijk op te lossen. Hij belde met De Boer & Croon Group. Dat is zo'n management-adviesbureautje dat je kan inhuren als je bedrijf in de problemen zit. En weet U met wie hij werd doorverbonden? Met Jos Staatsen. Die komt voor 4000 gulden per dag troubleshooten! Toen is hij in zo'n onbedaarlijke lachbui uitgebarsten. Hij heeft drie uur lopen gieren door de Zeister bossen. Zelfs de bomen grinnikten mee. Jos Staatsen! De lieve schat kan toch eigenlijk niet meer in het openbaar verschijnen. Zelfs ik begin een zacht pruttelend medelijden met hem te krijgen.

Ik las dat de NOS ook voor de komende drie jaar de uitzendrechten van de Europa Cup I heeft verworven, dus het wordt een drukke tijd voor de speelfilminkoper van Sport7. De film De Zeemeerman schijnt niet zo duur te zijn. Binnenkort zegt Jos: “We gaan iets nieuws doen. Op de woensdagavonden gaan we cowboyfilms uitzenden”. Kunnen we Jos niet benoemen tot directeur van de Kanaaltunnel? Dat we hem de fusie tussen de Erasmusbrug en de 'Chunnel' laten voorbereiden en dan is de eerste aandeelhoudersvergadering in de Arena. Of is die te klein voor zoveel enthousiaste beleggers? We kunnen hem ook iets voor de CTSV laten doen. Daar is Martin van Rooijen, zijn voorganger bij de KNVB ook met een dik miljoen weggekomen. Maar nu even tussen ons: die Jos kan je toch nergens meer voor gebruiken. Er is toch geen bedrijf dat een advies van deze arrogante ijdeltuit wil? Of ben ik nou gek? Iemand die zowel organisatorisch, als juridisch een hele bedrijfstak om zeep helpt, kan toch niet blijven. Die wordt toch door elke trainer met spoed gewisseld.

Weet U wie de KNVB moet bellen om uit de problemen te komen? Mij. En weet U wat ik dan zal adviseren? Stoppen met Sport7. Rechten teruggeven aan de NOS en vanaf 1 januari kunnen we met z'n allen weer gewoon met het bord op schoot drie kwartier naar de eredivisie onder leiding van Mart, Kees en Tommetje kijken. En geen minuut langer dan drie kwartier. Veel beelden, niet te veel gecruijff en gekraay er tussendoor en om half acht lekker Koot en Bie. Die zijn de afgelopen weken namelijk beter dan ooit! Heerlijk toch. De NOS betaalt het bedrag dat ze vorig jaar geboden hebben en dan is die hele mislukking de wereld uit. Het scheelt de aandeelhouders miljoenen, de kijker wordt weer verliefd op het spelletje en Koos Postema is van zijn drankprobleem af. En wat ik voor dat advies vraag? Helemaal niks. Het is gratis en komt van de Van 't Hek Group! Daar zullen ze in die kringen wel van schrikken. Dat een gewoon gezond-verstand adviesje voor nop komt. In hun draaikontenwereld kost namelijk alles geld. Die auto's moeten namelijk toch betaald worden.

Waarom ik dat advies geef? Omdat mijn vrienden en ik het voetbal terug willen. En niet het produkt voetbal, maar gewoon het voetbal! En niets anders dan dat.

Maandag kan ik helaas niet fitnessen, dus U zal het een keer allemaal zelf moeten doen. En bidt een beetje voor Louis. Hij heeft het zwaar.

Uw vriend in het bestrijden van het Rolex-proletariaat

PS Hoe houd je taai taai?

    • Youp van ’t Hek