Jeugdwerk van Neruda ontdekt

BERLIJN, 23 NOV. Een medewerker van de Vrije Universiteit Berlijn heeft 170 onbekende gedichten van de Chileense schrijver en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda ontdekt. Het gaat om jeugdwerk dat Neruda schreef toen hij nog op de schoolbanken zat. De gedichten waren zorgvuldig opgeschreven in schoolschriften.

Het dichtwerk verschijnt binnenkort bij een Argentijnse en een Spaanse uitgeverij onder de titel Cahiers van Temuco, de stad in Zuid-Chili waar Neruda zijn jeugd doorbracht. Gastdocent Victor Farias stuitte op de gedichten toen hij het huis van Neruda's familie in Temuco bezocht.

Farias was op zoek naar materiaal voor de Verzamelde Werken van Neruda, die binnenkort in Barcelona zullen verschijnen. Neruda (1904-1973) schreef zijn eerste gedichten toen hij tien was. (DPA/ANP)