Forse winstdaling bij staalconcern Thyssen

Het Duitse staal- en machinebouwconcern Thyssen heeft de winst voor belasting in het eind september afgelopen boekjaar met 36 procent zien dalen tot 654 miljoen mark (732 miljoen gulden). Om de resultaten te verbeteren, zal het concern zich concentreren op activiteiten die qua groei en rendement de beste vooruitzichten hebben.

Thyssen liet na afloop van een bijeenkomst van de raad van commissarissen weten het dividend te willen verlagen van tien tot acht mark per aandeel. De omzet van het concern verminderde het afgelopen boekjaar met 1 procent tot 38,7 miljard mark (43,3 miljard) en het aantal werknemers ging omlaag met 3800 tot 122.700.

Thyssen is in Nederland eigenaar van Nedstaal in Alblasserdam. Er wordt al maanden onderhandeld over verkoop van dat bedrijf aan het eveneens Duitse Aicher, maar volgens een woordvoerder van Nedstaal is er nog geen uitzicht op een akkoord.